Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Barn och ungas psykiska hälsa

Närvårdssamverkan känne­teck­nas av helhetssyn, kontinuitet, samverkan och ett hälsofrämjande för­håll­nings­sätt som syftar till att stärka individens hälsa och reducera framtida vård- och insatsbehov samt effektivt nyttja de gemensamma resurserna.

Målgruppen är:

  • Alla barn, ungdomar och familjer 
  • Barn och ungdomar med sammansatt psykisk/psykiatrisk och social problematik som samtidigt och samordnat har behov av vård- och omsorgsinsatser från både kommunen och regionen (Västbus).

Närvårdsamverkan utgår från den politiskt antagna Samerkansplanen för Hälsa och den nära vården. Utvecklingsgruppen ansvarar för  att bereda frågor inom området när det finns behov av delregional samordning med målsättningen att samverkansarbetet ska öka möjligheterna för barn och unga att fullfölja sina studier.

Ingående verksamheter utser sina representanter. Representanterna ska ha beslutsmandat utifrån utvecklingsgruppens uppdrag och förankra i linjen mellan mötena. Flera personer kan vid behov adjungeras till gruppen. Utvecklingsgruppen träffas 1-2 veckor före Samordningsgruppens möten samt vid behov.

Mötestider 2022

Se NOSAM Lerum och Alingsås


 

Minnesanteckningar

Titel

Historik Minnesanteckningar Barn och unga

Det gick inte att hämta från ifeed, försök igen senare.

Senast uppdaterad: 2018-04-04 11:58