Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utvecklingsgrupper

Här hittar du alla de tidigare utvecklingsgrupperna som sedan 1 oktober 2022 är ersatta av Närområdessamverkan (NOSAM).

Kortinfo från senaste mötet

Nyheter SAMLA

 • Page list icon

  Välkommen till Mötesplats Primärvård – en dag med kunskap, möten och inspiration för dig som arbetar i eller leder kommunal eller regional primärvård! Datum: 24 oktober 2023.

 • Publik

  Välkommen på spridningskonferens och dialog för att främja hälsa och samverkan för barn och unga placerade i samhällsvård 26 oktober 2023.

 • Page list icon

  Tillsammans ska vi arbeta för att alla patienter med ett palliativt vårdbehov ska få bästa möjliga vård. Vi ska utarbeta en samsyn kring dessa patienter och vi får möjlighet att dela erfarenheter med varandra. Syftet med nätverket är att skapa ett forum för reflektion och utveckling.

 • Publik

  I december genomfördes samverkanskonferensen Tillsammans blir vi bättre. Temat för dagen var Samverkan kring Nära vård och Våld i nära relationer. Här kan du läsa en sammanfattning från dagen samt ta del av bilder från dagen.

 • Samverkansgruppen SAMLA

  Nu finns presentationerna från dagen att ta del av här på hemsidan.

SAMLA - Samverkan i Lerum och Alingsås

Närvårdssamverkan kännetecknas av helhetssyn, kontinuitet och samverkan med ett hälsofrämjande förhållningssätt. 

Det innebär att vi tillsammans arbetar för att ge personer som behöver insatser från både kommun och sjukvård bästa möjliga vård, stöd och omsorg.

För att stärka individens hälsa och reducera framtida vård- och insatsbehov behöver kommun och region samverka för att nyttja gemensamma resurser i närområdet.


Senast uppdaterad: 2022-10-11 13:05