Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Riktlinje om omhändertagande av avlidna

Den länsgemensam riktlinjen om omhändertagande av avlidna finns för att uppnå en jämlik bårhusverksamhet inom Västra Götalands län.

Under hösten 2020 har företrädare för Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen arbetat med att ta fram ett förslag på länsgemensamma riktlinjer för omhändertagande av avlidna.

Syftet med en länsgemensam riktlinje är att tydliggöra ansvarsfördelning, inklusive kostnader, gällande transport och bårhusförvaring. Detta för att uppnå en jämlik bårhusverksamhet inom Västra Götalands län.

Arbetet gällande framtagande av en gemensam kostnad för bårhushantering  inom VGR arbetas parallellt med under remisstiden.

Vårdsamverkan Västra Götaland, VVG, har ställt sig bakom att förslaget till överenskommelse sänds på remiss fram till 21-04-30 till berörda nämnder och styrelser inom VGR och länets 49 kommuner.

Catharina Sundström

Processledare, Psykisk hälsa VästKom
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Johanna Malmqvist

Processledare för omhändertagande av avlidna, VGR
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-06-03 10:42