Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mötesrekommendation pga. smittspridning Covid-19.

Rekommendation om möten på distans

I samband med förhöjd risk för smittspridning av covid-19 rekommenderar nu Närvårdssamverkan Södra Älvsborg att samtliga planeringsmöten/planering inför utskrivning/SIP-möten ska ske på distans. Detta följer dock våra intentioner, då vi redan idag ska arbeta på det sättet. Vi arbetar i enlighet med ovanstående from den 16 mars och utvärderar kontinuerligt. Om en månad, den 9 april, tas nya ställningstaganden i frågan.

Vi ser också att vi alla hjälps åt med att bedriva vård i hemmet, så att vi förhindrar undvikbar inskrivning på sjukhus.

  • Planeringsmöten/planering inför utskrivning/SIP-möten ska ske via Skype eller telefon. Fysiskt möte ska endast ske i undantagsfall och om synnerliga skäl föreligger.
  • Anhöriga ska ges möjlighet att vara med via Skype eller telefon (vid bokat Skype-möte lämnas telefonnummer och konferenskod till anhörig). Endast i undantagsfall och om synnerliga skäl föreligger ges möjlighet för anhörig att närvara fysiskt.

På uppdrag av Närvårdssamverkans AU (arbetsutskott):
Ann-Marie Schaffrath, Södra Älvsborgs sjukhus
Maritha Bäck, Primärvård i Södra Älvsborg
Maria Jonsson, Kommunerna i Södra Älvsborg


Senast uppdaterad: 2020-03-16 09:19