Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mobila hemsjukvårdsläkare

Primärvården har idag i sitt uppdrag (enligt krav-och kvalitetsboken) att utföra hembesök till patienter som ej kan ta sig till vårdcentralen. Syfte med projektet är att utöka och förbättra samverkan mellan kommunal hemsjukåvrd och primärvård så att patienter i behov av hembesök kan få detta i större utsträckning. Ökad samverkan mellan vårdgivarna skall bidra till ökad trygghet och tillgänglighet för den enskilda individen och närstående, förbättrad kontinuitet för den kommunala hemsjukvården och primärvården.

Patienter som är aktuella för hembesök av mobil hemsjukvårdsläkare är multisjuka äldre, inskrivna i den kommunala hemsjukvården som bor i eget boende.

2018 övergår finaniseringen från projektmedel till Krav-och kvalitetsboken, dock kommer projektmedel kvarstå för projekledare med syfte att stötta veksamheterna i sitt fortsatta samverkansarbete.  

Samtliga kommuner i Sjuhärad har enats om gemensamma priciper/rutiner för hembesök.


Senast uppdaterad: 2018-06-12 09:08