Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Suicidprevention i kommunerna - nytt nätverk och kunskapsstöd

Publicerad: Uppdaterad:

Suicidprevention, Skaraborgs kommuner, går in i ett nytt skede från 1 april 2021, med ett nytt nätverk och ett kunskapsstöd för att underlätta arbetet.

Kommuncheferna i Skaraborg har utsett 15 kontaktpersoner för arbetet i Skaraborg. Dessa bildar ett nätverk för kunskapsutbyte och inspiration. Ett kunskapsstöd finns framtaget av den tidigare projektledaren för att underlätta arbetet.

Kunskapsstöd för suicidprevention i kommunal verksamhet

Malin Frisk som arbetat som projektledare sedan 1 september 2020 går till en anställning som länssamordnare för område suicidprevention. Hon kommer därmed att finnas kvar som stöd för Skaraborg under ytterligare minst 1½ år.

Skaraborg följer den länsövergripande handlingsplanen för suicidprevention vars mål att minska antalet suicid i länet med 40% till år 2025.

Det arbetar kommunerna i Skaraborg för genom att bygga hållbara strukturer och kunskap. Den trygghet som följer med det underlättar samverkan både inom kommunen och med övriga viktiga parter i samhället och bidrar förhoppningsvis till att minska risken för att en människa väljer att ta sitt liv.

Handlingsplan suicidprevention i Västra Götaland

Kontaktperson för suicidprevention Skaraborgs kommuner är Kerstin Söderlund, se kontaktuppgifter nedan.

Åsa Jellinek, processledare Social hållbarhet/ Folkhälsa på kommunalförbundet, medverkar som stöd i arbetet:
åsa.jellinek@skaraborg.se

Kerstin Söderlund

Uvecklingsledare, Skaraborgs Kommunalförbund
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Uppdaterad:
Senast uppdaterad: 2021-05-17 19:12