Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Suicidprevention - blogg

Följ arbetet med Suicidprevention i Vårdsamverkan Skaraborg - aktuella inlägg från våra projektledare.

Om mig, Malin Frisk, projektledare Suicidprevention inom Vårdsamverkan Skaraborg:

Malin Frisk

Jag är projektledare för det suicidpreventionsprojekt som drivs av Skaraborgs kommunalförbund. Projektet kommer pågå under ett år, den 1 september 2020 till 31 augusti 2021.

Uppdraget innebär att stödja Skaraborgs kommuner med att bygga långsiktiga och hållbara strukturer för det suicidpreventiva arbetet. Stödet, som utgår från lokala behov, inkluderar att bistå med kunskap om relevanta insatser och verktyg för suicidprevention.

Läs mer här: https://www.vardsamverkan.se/organisation/delregionalvardsamverkan/skaraborg/Samverkansomraden/psykisk-halsa/

Jag är folkhälsovetare och har jobbat strategiskt med folkhälso- och trygghetsfrågor, processledning och verksamhetsutveckling i flera kommuner i Skaraborg. Suicid är ett samhälls- och folkhälsoproblem som innebär både förlust av människoliv och omfattande lidande. Suicid går att förebygga genom att jobba systematiskt på olika nivåer. Det är självklart arbete som jag vill vara en del av!

Suicidprevention - blogginlägg

  • Jag vill passa på och tipsa om de brukarorganisationer som finns och som varje dag jobbar för att aktualisera frågan suicid samt stödja människor på olika sätt - här är länkar till några av dem.

  • Vi vet att pågående pandemi påverkar människors psykiska hälsa. Jag fann en intressant artikel med koppling till Covid- 19 och hur man bör använda benämningen fysisk distansering istället för social distansering.


Senast uppdaterad: 2020-11-16 22:02