Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mobila närsjukvårdsteam

Närsjukvårdsteamen utför insatser där uppdragsgivaren och närsjukvårdsteamet har gjort bedömningen att vård i hemmet är möjlig. Bedömningen grundas på individens behov och vad teamet har möjlighet att utföra.

Uppdrag för teamen

Närsjukvårdsteamen utför medicinska åtgärder och omvårdnadsinsatser såsom uppföljningar, bedömningar och behandlingar under en kortare period eller som enstaka insats. Målet är att öka förutsättningarna för god, trygg och säker vård i hemmet och minska undvikbar slutenvård och/eller akutbesök.                                                                      

Teamen skriver inte in patienten och har därmed inte något övergripande helhetsansvar, utan samverkar och samordnar med uppdragsgivare och/eller fasta vårdkontakten.

Hembesök görs i första hand av sjuksköterska. Om uppdraget kräver läkarinsats finns läkare kopplade till teamen för bedömning och åtgärd.

Teamen bemannar i hela Skaraborg

Närsjukvårdsteamen är bemannade för hela Skaraborg. Västra teamet utgår från sjukhuset i Lidköping. Södra och norra teamet utgår från sjukhuset i Skövde. Närsjukvårdsteamets akutteam utgår från Skövde och arbetar över hela Skaraborg.

Tidigare remiss till teamen ej längre i bruk

För sjuksköterska i primärvård eller kommun gäller dialog med vederbörande ansvarige läkare i första hand.

Kontakt med teamen, se nedan.

Kontakt med teamen

Samordnande sjuksköterska för alla teamen nås vardagar kl 08-16:
072-202 36 47

eller via SkaS växel:
0500-43 10 00 alternativt 
0510-85 000

Charlotta Smedberg

Processledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-03-04 17:58