Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SIMBA-team i podd och i nordiskt projekt om barns och ungas psykiska hälsa

Publicerad:

SIMBA-teamen som arbetar med samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa uppmärksammas nationellt i en podd från Socialstyrelsen och i ett nordiskt projekt där Folkhälsomyndigheten deltar.

Folkhälsomyndigheten ingår i ett nordiskt projekt, som Danmark håller i, och som har till uppdrag att titta på de nordiska ländernas olika förfarande kring samverkan vid psykisk ohälsa bland barn/unga. Med anledning av det har SIMBA-teamens projektledare Emily Jacoby Kask blivit kontaktad av Folkhälsomyndigheten, som vill ha med SIMBA-teamsmodellen som sitt bidrag från Sverige.

Det är ganska strikta kriterier för att komma med i detta projekt och enligt Folkhälsomyndigheten som har scannat av Sverige är det få projekt som uppfyller dessa, men SIMBA-teamsmodellen gör det både genom målgruppen, vår egen uppföljningsrapport och TSI:s delutvärdering.

SIMBA-teamen och två andra bidrag ska upp till huvudgruppen inom projektet i november, sen återstår att se om vi kommer med i slutrapporten, vilket vi inom SIMBA förstås hoppas på! Och oavsett är fantastiskt att vår modell håller en kvalitet som gör att vi har blivit uppmärksammade om deltagande i ett nordiskt projekt.

Barn och ungas psykiska hälsa - SIMBA-teamen

Podd om tidiga och samordnade insatser för barn och unga

SIMBA-teamens projektledare Emily Jacoby Kask har dessutom medverkat i Socialstyrelsens podd "På djupet" för att prata om vår samverkansmodell.

Lyssna på avsnitt # 85 Podden om tidiga och samordnade insatser för barn och unga

Carina Vesterelve

Processledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Emily Jacoby Kask

Projektledare SIMBA-teamen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad: