Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SIMBA-team i nordisk rapport om Tidiga samordnade insatser

Publicerad:

Det är nu klart att SIMBA-teamen, som arbetar med samverkan kring barns och ungas psykiska hälsa, kommer med i ett nordiskt projekt där Folkhälsomyndigheten deltar.

SIMBA:s arbete har blivit utvalt att vara med i slutrapporten om Tidiga samordnade insatser (TSI) i de nordiska länderna. Där beskrivs även hur samverkan ser ut mellan hälso- och sjukvården och socialtjänsten i respektive land. 

Folkhälsomyndigheten ingår i ett nordiskt projekt, som Danmark håller i, och som har till uppdrag att titta på de nordiska ländernas olika förfarande kring samverkan vid psykisk ohälsa bland barn/unga. Med anledning av det har SIMBA-teamens projektledare Emily Jacoby Kask blivit kontaktad av Folkhälsomyndigheten, som vill ha med SIMBA-teamsmodellen som sitt bidrag från Sverige.

Det är ganska strikta kriterier för att komma med i detta projekt och enligt Folkhälsomyndigheten som har scannat av Sverige är det få projekt som uppfyller dessa, men SIMBA-teamsmodellen gör det både genom målgruppen, vår egen uppföljningsrapport och TSI:s delutvärdering.

 

Barn och ungas psykiska hälsa - SIMBA-teamen

Emily Jacoby Kask

Projektledare SIMBA-teamen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Publicerad:
Senast uppdaterad: 2021-12-07 07:04