Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samlad information från SIMBA kring covid -19

Samlingssida kring covid -19/coronaviruset med nyheter, riktlinjer och annan information som gäller i samverkan inom SIMBA och Västra Götaland. Sidan uppdateras löpande.

Nyheter från SIMBA om covid -19

En regional rutin gällande provtagning av patienter med misstänkt covid-19 inom kommunal hälso- och sjukvård har fastställts av hälso- och sjukvårdsdirektören i Västra Götalandsregionen. Gäller t.ex. SÄBO, särskilt boende.

En vägledning för samverkan mellan Västra Götalandsregionen och länets kommuner med anledning av covid -19 har tagits fram av Ann Söderström, Hälso- och sjukvårdsdirektör VGR och Ann-Charlotte Järnström, Direktör Västkom.

Nu finns riktlinjer framtagna  för provtagning av sjukvårdspersonal och vårdhygieniska rutiner inom särskilda boendeformer och LSS samt för ordinärt boende, inom Västra Götaland

Vårdsamverkan Västra Götaland (VVG) hade ett extrainsatt samordningsmöte kring covid -19 den 16 mars. Här finns protokoll och uppdatering kring riktlinjer med mera som gäller för samverkan såväl delregionalt som regionalt i Västra Götaland.

Med anledning av förhöjd risk för smittspridning av Covid-19 rekommenderar SIMBA att samtliga planeringsträffar i samband med in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård sker på distans.


Senast uppdaterad: 2020-03-23 11:44