Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria/ Livsstilsmottagningar

Inom SIMBA-området har politiska beslut fattats att det ska finnas en socialmedicinsk mottagning för vuxna i varje kommun. Det finns politiska beslut om att starta mottagningar för barn, unga och unga vuxna med risk- och missbruk.

En socialmedicinsk mottagning är en öppenvårdsmottagning för vuxna med risk- och missbruk av alkolhol, narkotika, beroendeframkallande medel, läkemedel, dopingmedel och spel. På mottagningen ska behandling ges men även råd och stöd på olika sätt. Kommunernas socialtjänst och Västra Götalandsregionens hälso- och sjukvård ska erbjuda integrerade insatser. Hur behandlingen ska genomföras bestäms i samråd med den enskilde.

Mini-Maria/ Livsstilsmottagningar vänder sig till barn, unga och unga vuxna med risk- och missbruk av alkohol, narkotika, andra substanser eller av spel. Syftet med mottagningarna är att vända sig till unga som vill förändra sina alkohol och/eller drogvanor och vara ett stöd för barn, unga och unga vuxna att förändra hela sin livssituation. Mottagningen ska vara öppen för alla i SIMBA-områdets kommuner oberoende av vilken vårdcentral personen är listad på.


Senast uppdaterad: 2018-08-15 14:22