Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Socialmedicinska mottagningar och Mini-Maria/ Livsstilsmottagningar

Inom SIMBA-området finns en socialmedicinsk mottagning för vuxna i varje kommun. Det finns också en ambition att starta mottagningar för barn, unga  och unga vuxna med risk- och missbruk.

En socialmedicinsk mottagning är en öppenvårdsmottagning för vuxna med risk- och missbruk av alkolhol, narkotika, beroendeframkallande medel, läkemedel, dopingmedel och spel. På mottagningen ska behandling ges men även råd och stöd på olika sätt. Kommunernas socialtjänst och Västra Götalandsregionens hälso - och sjukvård ska erbjuda integrerade insatser. Hur behandlingen ska genomföras bestäms i samråd med den enskilde.

Politkerna har fattade i maj 2019 beslut om att de ska finnas en Mini-Maria/ Livsstilsmottagning i samtliga kommuner i SIMBA-området. För närvarande finns detta enbart på Tjörn. Dessa mottagningar vänder sig till barn, unga  och unga vuxna med risk- och missbruk.


Senast uppdaterad: 2019-07-04 08:57