Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Pilotverksamhet Intensiv Kontextuell Behandling (IKB)

Temagrupp Barn och unga vill pröva en pilotverksamhet i Intensiv Kontextuell Behandling (IKB). Parterna letar just nu finansiering.

Göteborg och eventuellt någon kranskommun vill pröva metoden som är en uppsökande verksamhet med ett familjecentrerat arbetssätt som riktar sig till barn och unga som BUP och socialtjänst misslyckats att nå, trots många insatser och många försök. Det är ofta suicidnära personer.

Hjälp för hela familjen

Ett team från socialtjänst och BUP behandlar intensivt under tre månader i hemmet för att hjälpa hela familjen. Det inkluderar praktiska saker som bland annat att följa med till vårdgivare och myndigheter.

Uppsala har fått mycket goda resultat

Man har prövat metoden i Uppsala med mycket gott resultat! Där har stor andel återgått till skolan. Behandlingsmodellen har utvecklats av barn- och ungdomspsykiatrin vid Akademiska sjukhuset tillsammans med Uppsala universitet, Karolinska Institutet, Lunds universitet och Uppsala kommun.

Läs mer om hur Uppsala har arbetat med intensiv kontextuell behandling (IKB)

En del i Temagrupp Barn och ungas aktivitetsplan

Temagrupp Barn och unga har i sin aktivitetsplan målet: Förbättrade samordnade insatser för barn med funktionsnedsättning

För att nå målet har de formulerat aktivieteten: Pröva en pilotverksamheten i Intensiv Kontextuell Behandling (IKB)

Senast uppdaterad: 2020-06-02 14:16