Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mobila fältteamet

Mobila fältteamet kan snabbt ge personer med psykisk ohälsa/psykisk funktionsnedsättning den första hjälpen i sitt boende. Vem som helst kan kontakta teamet för att få stöd.

Om en person har problem och du misstänker psykisk sjukdom/psykisk funktionsnedsättning kan du kontakta Mobila fältteamet. Teamet arbetar för att personen snabbt ska vård- och stödstödinsatser i sitt boende. Genom att öka tryggheten för patient/brukare, anhöriga och personal kan behovet av akutvård och vård på sjukhus minska.

Om en person har problem och du misstänker psykisk sjukdom/psykisk funktionsnedsättning kan du kontakta Mobila fältteamet. Personen behöver inte sen tidigare ha kontakt med psykiatrin/beroendekliniken eller inom socialtjänsten.

Vem som helst kan kontakta Mobila fältteamet: personen själv, sjukvård, socialtjänst, hyresvärd, närstående, granne.

Upptagningsområde är kommunerna Göteborg, Mölndal och Öckerö.

Mobila Fältteamet arbetar för att personen snabbt ska få vård- och stödstödinsatser i sitt boende. Genom att öka tryggheten för patient/brukare, anhöriga och personal kan behovet av akutvård och vård på sjukhus minska. Teamet ska:

  • Identifiera och kartlägga problem gällande psykisk ohälsa och social livssituation - och lotsa personen rätt.
  • Förebygga och förhindra vräkningar för personer med psykisk ohälsa.
  • Identifiera brister i organisationerna för att förhindra att personer faller mellan stolarna.

Så tar du kontakt/telefontider

Vem som helst kan kontakta Mobila Fältteamet: till exempel personen själv, sjukvård, socialtjänst, hyresvärd, närstående, granne.

För att komma i kontakt med Mobila Fältteamet ring 0702-79 18 78

TELEFONTIDER

(uppdaterat 17 mars 2021)

  • Tisdagar kl. 9-11 samt kl. 13-15
  • Onsdagar kl. 9-11 samt kl. 13-15
  • Torsdagar kl. 9-11
Senast uppdaterad: 2021-03-19 12:05