Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samverkan kring barn vid placering utanför hemmet

När det är aktuellt för att barn och unga ska placeras utanför hemmet är det viktigt att de samverkande verksamheterna har en gemensam process för hantering av ansvar och kostnadsfördelningen.

En arbetsgrupp har tagit fram ett förslag på delregional överenskommelse kring kostnadsfördelning för barn och unga vid placering utanför hemmet.

Denna delregionala vägledning beskriver förutsättningar, ansvar och kostnadsfördelning mellan kommun och region. Efter att ha varit ute för synpunkter hos lokala NOSAM barn och unga, lokala Västbusgrupper och hos BUP:s ledningsgrupp har vägledningen antagits av Temagrupp Barn och unga och av LGS.

Stöd vid kostnadsfördelning av vård och boende gällande barn och unga med psykisk funktionsnedsättning 

Uppdrag enligt länsgemensam överenskommelse

Uppdraget utfördes i enlighet med den länsgemensamma överenskommelsen:

Överenskommelse om personer med psykisk funktionsnedsättning mm

Det beskrivs särskilt under punkt 3.5: Ansvar vid placering utanför hemmet av personer med psykisk funktionsnedsättning och personer med missbruk (Hem för vård och boende, familjehem och hem för viss annan heldygnsvård).

 

 

Senast uppdaterad: 2022-03-22 11:27