Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Psykisk hälsa hos äldre

Den psykisk ohälsan hos äldre är ett växande problem. Vi satsar på att sprida information och utbilda personal inom vård och omsorg för att ge äldre mer livskvalitet.

I dag lider cirka 20 procent av alla äldre personer av psykisk ohälsa. Inom en snar framtid är 25 procent av alla svenskar 65 år och äldre, vilket gör psykisk ohälsa till en av våra största folksjukdomar.

Vi satsar på att utbilda personal inom vård och omsorg i hur psykiska ohälsa hos äldre går att hantera och förebygga. Vi utbildar Första hjälpare till psykisk hälsa och har flera år i rad ordnat en konferens kring äldre och psykisk ohälsa.

Prioriterade aktiviteter

Arbetet utgår från Handlingsplan Psykisk hälsa Västra Götaland. I vår delregionala genomförandeplan psykisk hälsa finns följande prioriterade aktiviteter:

  • Utbilda i Första hjälpen till psykisk hälsa – MHFA
  • Processtöd och främja kunskapsutvecklingen för instruktörer för psykisk hälsa, i samverkan med Avdelning Folkhälsa VGR.
  • Arrangera konferenser för kunskapsutveckling i samverkan med Göterborgs regionen
Senast uppdaterad: 2018-08-23 13:52