Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Barn och unga

Information, dokument och verktyg för dig som jobbar med eller berörs av samverkan kring barn och unga.

Verktyg och information - samverkan kring barn och unga

  • Dokument och länkar för dig som arbetar med samverkan kring barn och unga i Göteborgsområdet, inklusive mallar för SIP som ersätter tidigare Västbus-mallar.

  • Samverkan för barns och ungas hälsa är en ny överenskommelse mellan Västra Götalands kommuner och Västra Götalandsregionen, som gäller från 1 januari 2021. Den ska främja och tydliggöra struktur och ansvar för samverkan, samarbete och samordning mellan berörda verksamheter och gäller alla barn och unga till och med 20 år som behöver samordnade insatser.

  • Ett familjecentrerat arbetssätt innebär att insatser för barn och unga tar sin utgångspunkt i hela familjen och deras levnadsvillkor.

  • Verktygslådan är till för dig som arbetar med samverkan kring barn och unga i Göteborgsområdet. Den finns för att förenkla ditt arbete i samverkan kring barn och unga.

  • Vi arbetar för att säkra förutsättningen för likvärdig hälsa och skolgång för barn och unga med erfarenhet av flykt eller migration.

  • När det är aktuellt för att barn och unga ska placeras utanför hemmet är det viktigt att de samverkande verksamheterna har en gemensam process för hantering av ansvar och kostnadsfördelningen.

Senast uppdaterad: 2021-08-20 13:24