Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildningar

På den här sidan kommer relevanta utbildningar inom suicidprevention publiceras.

Kostnadsfria webbutbildningar

Suicidprevention i svensk sjukvård SPiSS:

SPISS är en webbaserad utbildning som ger ökad kunskap för att minska antalet suicid och suicidförsök. Trots sitt namn är utbildningen också relevant för andra verksamheter utanför sjukvården såsom socialtjänst, skola, vård och omsorg, polis och trossamfund.

Länk till utbildningen

SPiSS - Suicidprevention i Svensk sjukvård (vardgivare.skane.se)

Ledare som lyssnar

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning som är framtagen av Folkhälsomyndigheten och riktar sig till ledare för fritidsaktiviteter för barn och unga. Utbildningen består av fyra delar som tar cirka 10–25 minuter att genomföra. Av utbildningen får man som ledare lära sig mer om psykisk hälsa och hur man kan stötta och upptäcka barn och unga som mår psykiskt dåligt. Får också tips om hur man som ledare kan stärka den psykiska hälsan hos barn och unga.

Länk till utbildningen

Ledare som lyssnar (folkhalsomyndigheten.se)

Stör döden är

Stör döden är en webbaserad utbildning för lärare, som tagits fram av Suicide Zero, Mind, SPES och Nasp, i samarbete med skolpersonal. Utbildningen riktar sig till lärare för på högstadiet och gymnasiet. Utbildningen består av fem delar och tar cirka 60 minuter att genomföra och är helt digital samt självinstruerande.

Länk till utbildning

Stör Döden - Utbildning för lärare (stordodenutbildning.se)

Föräldraföreläsningen Livsviktiga Snack

Tillsammans med Suicide Zero bjuder Göteborgs Stad nu in föräldrar med barn i åldrarna 9-12 år till denna digitala föreläsning. Livsviktiga snack är ett initiativ av Suicide Zero och en del i organisationens suicidpreventiva arbete.

Länk till utbildning

Föräldraföreläsningen Livsviktiga Snack - Göteborgs Stad (goteborg.se)

Senast uppdaterad: 2022-10-25 08:12