Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Första hjälpen till psykisk hälsa

Få de rätta verktygen för att på bästa sätt möta psykisk ohälsa hos äldre. Första hjälpare har kunskapen att se när det finns risk för psykisk ohälsa hos äldre och ge stöd i den akuta situationen.

Det handlar om att rädda liv genom att öka kunskapen om psykiska sjukdomar, självmordsförsök och självmord för att på så sätt förhindra spridning av de negativa attityder, rädslor och tabun dessa ämnen ofta väcker.  ”Första hjälpare” bekämpar en av de största och snabbast växande utmaningarna i världen enligt FN:s Världshälsoorganisation WHO, nämligen psykisk ohälsa.

All personal inom kommun och sjukvård som möter äldre personer kan utbilda sig till Första hjälpare. Utbildningen dig och din personal de rätta redskapen för att möta och förebygga psykisk ohälsa hos äldre. Du anlitar en utbildade instruktörer som skräddarsyr Första hjälpen-utbildningens tid och villkor tillsammans med dig.

För att arrangera en utbildning, kontakta huvudinstruktören Agneta Bergqvist 
031-365 77 53
agneta.bergqvist@centrum.goteborg.se

Som Första hjälpare kan du ta nästa steg och bli instruktör. En instruktörer har rätt att utbilda Första hjälpare. När du är instruktör kan ni fortsätta utbilda Första hjälpare i er verksamhet.

Mer information och anmälan på MHFA:s webbsida.

Agneta Bergqvist

Huvudinstruktör
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
För att arrangera en utbildning, kontakta huvudinstruktören Agneta Bergqvist.
Senast uppdaterad: 2018-04-18 20:43