Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

NOSAM, viktigt samverkansforum att prioritera under smittspridningen av covid-19

Vi behöver prioritera samverkan, delge varandra relevant information och lösa det dagliga arbetet.

LGS, Ledningsgrupp för samverkan, har under ett extrainsatt möte diskuterat uppdrag för vårdsamverkan i samband med smittspridningen av covid-19.

- För att ge bästa möjliga vård och omsorg är det nu extra viktigt att vi prioriterar samverkan, har förtroende för varandra, frågar oss hur vi kan hjälpa varandra och inte är rädda för att göra sådant som vi normalt inte ser som vårt uppdrag, säger Lena Lager Ordförande LGS.

Närområdessamverkan, NOSAM, är viktiga forum att prioritera

På operativ nivå i närområdet ställs samverkan på sin spets. LGS pekar på NOSAM-möten som viktiga forum för att hitta lösningar på de utmaningar vi ställs in för i det dagliga arbetet. 

- Vi vill därför lyfta vikten av att prioritera dessa forum, exempelvis genom tätare och kortare NOSAM-möten på distans (t ex Skype) för avstämning. Se varandra som en resurs.

Sjukhuset som normalt inte sitter i NOSAM-grupperna gör sig tillgängliga för att delta. Ordförande i NOSAM kan kontakta Maria Taranger för att få kontakt förmedlad: maria.taranger@vgregion.se

Avstämningar för NOSAM-ordförande på fredagar

LGS har Skype-avstämning fredagar kl 10-11. Därefter inbjuds NOSAM ordföranden till Skype-avstämning kl 11:15-11:45. Kallelse går ut via Outlook.

LGS, Ledningsgrupp för samverkan

Ledningsgruppen (LGS) för Kommun och sjukvård, Samverkan i Göteborgsområdet arbetar på en strategisk övergripande nivå. Gruppen består av förvaltningschefer eller motsvarande mandat från ingående kommuner, primärvård samt sjukhus, närsjukhus, habilitering och hälsa, tandvård, beredande tjänstepersoner från kommun och region samt processledaren för LGS.

Anne-Charlotte Larsson

Processledare LGS och politiskt samråd
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer