Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konsultativa teamens arbete avslutas

Berosam har på möte 2018-09-26 efter dialog med de konsultativa teamen beslutat att de konsultativa teamens arbete avslutas.

De konsultativa teamen har under många år gjort en stor insats för att främja samverkan och gett kollegor vägledning. De har alltid haft fokus på den enskilde individens bästa och verkat för att alla ska få ta del av den vård och de insatser som de har rätt till och behov av.

I Berosams diskussioner har det tydligt framkommit att alla parter är enade kring målet i samverkansplanen: "Personer med psykisk funktionsnedsättning ska erbjudas stöd från av alla aktörer i samhället som de har behov av, och inte tappa kontakt med vård och omsorg." Med åren har dock andra former av samverkan utvecklats på både lednings- och individnivå. SIP är det verktyg för samordning som förordas.

Berosam och Temagrupp Psykiatri tackar de konsultativa teamens representanter för arbetet som utförts!