Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mobilt vårdteam i Uddevalla

I Uddevalla kommun startade mobilt vårdteam 2015 i vars uppdrag ingår mobil hemsjukvårdläkare och närsjukvårdsteam. Mobilt vårdteam består av läkare och sjuksköterskor som gör hembesök hos svårt sjuka patienter.

Syftet med det mobila vårdteamet är att ge invånarna i Uddevalla kommun vård på rätt nivå och att genom ökad tillgänglighet höja tryggheten hos patienterna. Det mobila vårdteamet riktar sig till patienter med stort vårdbehov och som besöker många olika vårdinrättningar. Det mobila vårdteamet kan göra hembesök för att öka tryggheten och närheten till vården och patienterna ges bättre kontinuitet i sina vårdkontakter.

Patienterna kan få snabba bedömningar genom att det mobila vårdteamet har tillgång till avancerad medicinteknisk utrustning. Besök på akutmottagning, inläggningar och återinläggningar kan undvikas och patienten kan slippa påfrestande transporter.

Genom att samarbeta över vårdgränserna skapas ett utbyte av erfarenheter och innebär ett lärande av varandra. Genom teamarbetet uppnås en helhet runt patienten. Det är vårdgivarna som ska "snurra runt" patienten och inte patienten som ska "snurra runt" bland olika vårdgivare.

Det mobila vårdteamet i Uddevalla arbetar dagtid vardagar och bemannas av 2 läkare och 2-3 sjuksköterskor.

Som patient eller anhörig kan man få kontakt med teamet via den vårdcentral där man är listad.

Kontakt

Helene Larsson
Projektledare mobila vårdteamet Uddevalla
010-435 10 29
helen.ms.larsson@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2018-12-04 19:43