Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hemsjukvårdsläkare

Under 2016 ansökte Vårdsamverkan Fyrbodal och fick medel för att utveckla mobil närvård, där det bland annat ingick utveckling av mobil hemsjukvårdsläkare. Det operativa arbetet startade 2017.

Från och med 2018 har utvecklingen av mobil hemsjukvårdsläkare övergått till ett ordinarie uppdrag via Krav- och Kvalitetsboken, "KoK-boken". För 2018 har Fyrbodal fått beviljat 1,0 tjänst för att projektledarna ska fortsätta utvecklingsarbetet med mobil hemsjukvårdsläkare och att stödja verksamheterna vid övergången från projektform till ordinarie verksamhet. Projektledaruppdraget övergick till att kallas koordinatoruppdrag. 

Koordinatorer för hemsjukvårdsläkare har avslutat sina uppdrag och från och med 1/1 2019 åliger detta till de lokala närsjukvårdsgrupper att följa upp samverkan på lokal nivå.

Koordinatorer har tagit fram en checklistan till närsjukvårdsgrupper att ha som underlag till uppföljningen på lokal nivå.

Uppdraget för mobil hemsjukvårdsläkare finns beskrivet i krav-och kvalitetsbok 2019, s.28.

Till krav- och kvalitetsbok 2019 med tillhörande tillämpningsanvisningar mobil hemsjukvårdsläkare.

Hemsjukvårdsläkarteam


Senast uppdaterad: 2019-05-23 10:42