Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ta vara på civilsamhällets engagemang och kunskap

Illustrerad bild av ett hjärta och en hjärna

Civilsamhället och offentliga verksamheter behöver samverka för att motverka stigmatisering och göra det lättare att samtala om psykisk ohälsa och suicid.

Det finns flera intresseorganisationer som arbetar med att skapa engagemang, kunskap och dialog. De har en viktig funktion i det suicidpreventiva arbetet. Deras informations- och utbildningsinsatser samt opinionsbildning förstärker och kompletterar insatser från staten, regionerna och kommunerna.

Indikatorer

  • Antal lokala handlingsplaner som innehåller aktiviteter som innefattar samarbete med civilsamhället.

Läs mer om ideella organisationer

Det finns ideella organisationer som specifikt jobbar med suicidprevention. Dessa organisationer bidrar bland annat till att bilda opinion, påverka beslutsfattare, öka kunskapen om psykisk ohälsa och suicid. Detta gör man genom att erbjuda olika insatser såsom utbildningsinsatser, medmänskligt stöd genom telefonlinjer och stöd till efterlevande. Läs mer på organisationernas egna hemsidor.


Senast uppdaterad: 2022-03-08 13:44