Handlingsplan psykisk hälsa
Sedan oktober 2017 finns en gemensam handlingsplan för psykisk hälsa i Västra Götaland (VGR). Handlingsplanen har tagits fram i samverkan mellan Västra Götalandsregionen, de 49 kommunerna samt Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Göteborg och Västra Götaland (NSPHiG) inom ramen för vårdsamverkan.
Handlingsplanen är uppdelad i fokusområden med tillhörande mål för vuxna respektive för barn och unga. Bland målen för vuxna finns ett avsnitt som särskilt berör äldre.
I handlingsplanen har områden där det "skaver" i samverkan identifierats, där vi vill bli bättre i hela Västra Götaland.
Styrgrupp för handlingsplanen är representanter från delregional vårdsamverkan – specialistsjukvård, primärvård och kommun samt adjungerad chef från avdelningen folkhälsa, VGR samt NSPHiG.
Under 2020 gjordes mindre revideringar i handlingsplanen och Styrgruppen ställde sig bakom en förlängning av handlingsplanen den 15 oktober. Därefter har länets samverkansorgan Vårdsamverkan Västra Götaland (VVG) och Politiska samrådsorganet (SRO) också ställt sig bakom handlingsplanen och rekommenderat samtliga huvudmän att göra detsamma – alltså regionen och de 49 kommunerna.”
Uppdrag inom Handlingsplan psykisk hälsa
Uppföljning
2021
- Kortversion Indikatoruppföljning Handlingsplan psykisk hälsa (2021).pdf
- Handlingsplan psykisk hälsa - Indikatoruppföljning (2021).pdf
- Fördjupad analys - Arbetet med handlingsplan psykisk hälsa 2018-2021 (2021), PDF
2020
- Kortversion - Handlingsplan psykisk hälsa - Indikatoruppföljning 2020, PDF
- Handlingsplan psykisk hälsa - Indikatoruppföljning 2020, PDF
2019
I 2019 års uppföljning genomfördes även en fördjupad kvalitativ analys inom tre områden.
- Fördjupad analys av samordnad individuell plan (SIP)
- Fördjupad analys av brukarinflytande
- Fördjupad analys av vårdsamverkansområdenas organisering och genomförande av handlingsplanen
2018