Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samverkan vid in- och utskrivning

Samverkan vid utskrivning är den lag som reglerar in- och utskrivningsprocessen för personer som har behov av insatser efter utskrivning från slutenvården (vård på sjukhus). Syftet med lagen är att patientens övergång från slutenvård till öppenvård ska vara trygg och säker.

In- och utskrivningsprocessen är ett prioriterat fokusområde i Samverkansplan för Göteborgsområdet. Temagrupperna arbetar med fokusområdet och Utvecklingsgrupp SAMSA har ett särskilt uppdrag att utveckla processen, bland annat genom att analysera inrapporterade brister i samverkan, identifiera förbättringar och ta fram förslag på åtgärder.

Länsgemensamt arbete i Västra Götaland

Västra Götalandsregionen och VästKom har gemensamt tagit fram och beslutat tre övergripande dokument: Överenskommelse, riktlinje och rutin. Dessa tydliggör huvudmännens gemensamma ansvar för en trygg och säker övergång vid utskrivning från slutenvården. Hälso- och sjukvårdsavtalet, som legat till grund för framtagandet av de styrande dokumenten.

Läs mer om det länsgemensamma arbetet kring in- och utskrivning på hemsidan för Vårdsamverkan i Västra Götaland

Senast uppdaterad: 2021-07-05 12:10